torstai 24. tammikuuta 2013

Kansallisvaltiot kunniaan!


 
(Tämä on myös yleistävä jatko-osa  alla olevalle plokijutulleni:  Kaikki ei ollut niin auvoista.. )

 Nykyään  suosittu monikulttuurisuus  on aiheuttamassa suuria ongelmia EU:maissa. Sen taustalla lienee mm myös halua saada halvempaa  (jopa laittoman halpaa)   työvoimaa ulkomailta jotta pärjättäisiin paremmin WTO:ssa  joka ei vaadi kunnioittamaan työelämän oikeuksia. 

(kts plokikirjoituksiani  "Suojatullit takaisin",   "Tarvitaanko maahanmuuttoa" sekä "Maahanmuuton sijaan  syntyvyys nousuun")
 
Ongelman käsittelyä vaikeuttaa  se, että  monikultturisuuden kyseenalaistajia   syytetään  usein aivan perusteetta rasisteiksi.   Toinen yleinen harhaluulo on luulla että monikultturisuuden vähentämisessä olisi kyseessä jonkinlainen Impivaarailmiö, eristäytymien muusta maailmasta.  Se ei pidä paikkansa  voivathan   kansallisvaltiot  olla  yhteistyössä toisten maiden kanssa.  Syvenevä  kansainvälinen yhteistyö on suorastaan koko ihmiskunnan kehityksen ehto.

 Yhteiskunnan  kannattaisi vähentää  maahanmuuttoa ja siten monikultturisuutta mm säästääkseen tästä  usein aiheutuvia melkoisen suuria hallintomenoja, mm tulkkipalveluja, kieltenopetusta, viranomaisten velvollisuutta osata monia kieliä, erilaisesta kulttuurista ja tavoista  johtuvia usein suuriakin ongelmia vaikkapa lainsäädäntötyössä  sekä   usein ongelmia työpaikoilla  työtehtävien suorittamisessa kun monet kulttuurit törmäävät, sekä yksinkertaisesti vajavainen kielitaito. 

 Yhteiskunta toimii  paremmin yhden kulttuurin varassa kuin jos sitä ohjaa  monien kulttuurien sekamelska  ristiriitoineen, juuri  tästä syystä  suuri osa maailman valtioista on kansallisvaltioita, joiden rajat on aikoinaan määräytyneet kansallisuuksien asuma-alueiden perusteella.  - Ja on myös luonnollista,  että  kansa  haluaa  säilyttää oman kulttuurinsa, perinteiden säilyttäminen luo turvallisuutta ja jatkuvuuden tunnetta elämään.   Oma kulttuuri on kansakunnan koti,  sillä on oikeus säilyttää kulttuurinsa puhtaana liiallisilta ulkomaisilta vaikutteilta.

 Parasta ehkä olisikin, että  maahanmuuttajille  tehtäisiin selväksi,  että  maahan tullaan sopeutumaan paikallisiin oloihin ja tapoihin, ja että koulutus tapahtuu täysin maan omalla kielellä,   maan valtauskontoa ei  tuputettaisi, mutta  opetettaisiin  isäntämaan uskonnon yleiset piirteet ylessivistyksenä, mutta ei  annettaisi maahanmuuttjan  näiden oman  uskonnon opetusta  julkisilla varoilla. 

 ”Monokulttuuri”  tarkoita  esim. sitä etteivätkö ihmiset saisi olla  erimieltä asioista  ja politiikasta tai olla  sukupuolisesti  eri  tavoin suuntautuneita  tai että heillä on eri uskonto. Mutta tämä tarkoittaa mm sitä, että kouluissa  esim  Suomessa opetetaan vain suomea ja ruotsia   ja saamea saamelaiskunnissa äidinkielinä, eikä ulkomaalaisia päästetä tänne suurin joukoin  asumaan.

 Maahanmuuttajien kieliä ei  tulisi opettaa julkisen  sektorin kustantamissa  kouluissa  lainkaan eikä myöskään näiden uskontoja.  Jos vanhemmat tätä haluavat heidän tulee järjestää koulutus kokonaan omalla kustannuksella.  Tämä siksi että se tulee yhteiskunnalle  taloudellisesti liian   kalliiksi  ja siksi että  yhteiskunta muuten hajautuisi kulttuurisesti jopa  ehkä kiellisesti liian paljon. 

 Tässä on hyvä palauttaa mieliin  miten suuria vaikeuksia on monissa maissa joissa on paljon erikielistä väestöä.  Se on johtanut Europassakin  jo monien valtioiden hajoamiseen ja monet natisevat liitoksissaan. Tämä tarkoittaa sitä että kansallisvaltio toisin kuin yleensä luullaan ei ole  vielä tulossa tiensä päähän.

 Tsekkoslovakia hajosi  Slovakiaan ja Tsekin tasavaltaan, Jugoslavia  hajosi kun Titon ote  heltisi Serbiaksi, Makedoniaksi, Montenegroksi, Sloveniaksi, Bosnia-Herzegovinaksi,  Kroatiaksi Albaanien asuttama Kosovo irtautui Serbiasta,  Neuvostoliitto hajosi 15 valtioksi, Sudanista itsenäistyi mustien Etelä-Sudan, Georgiasta on  jo  käytännössä itseäistynyt Abhasia   ja  Etelä-Ossetia. Moldovasta elää käytännösssä jo erossa venälaisten asuttama  alue.   Ruotsin kielinen Ahvenanmaakin pyrkii jatkuvasti hankkimaan lisää autonomiaa saadakseen elää yhä enemmän erossa suomenkielisestä Suomesta.

 Iso-Britannistakin   kannattavat eroa  monet Skotalannissa. Belgia natisee liitoksissaan  kun flaamien ja vallonien on vaikeaa tulla toimeen keskenään.   Katalonian kielinen  Katalonia harkitsee  eroa Espanjasta  samoin baskit.  Kanadan  Ranskankielisessä Quebecissä pohditaan myös eroa Kanadasta.   Monikulttuurinen  Intia   on levotonta aluetta satoine eri kielineen  ja kulttuureineen  pommit räjäjhtelevät  vähän väliä.  Venäjällä on mm tsetseeninsä jotka haluaisivat perustaa oman valtion mutta Venäjä ei sitä salli seurauksena lähes loputtomia aseellisia yhteenottoja.

 Irakissa ottavat  vähän väliä yhteen shiat, sunnit ja kurdit. Kurdit ovat saaneet jo autonomian ja hieman rahoittuneet. Turkissa kurdit  haluaisivat oman valtion onhan heitä maan väestöstä 15-20 %  mutta Turkki ei suostu tähän ja aseellisia selkkauksia on tämän takia vähän väliä.  Turkki sortaa kurdeja ankarasti mm 1990 asti kurdin kielen puhuminen julkisesti oli laissa kielletty. Israelissa juutalaiset ja palestiinlaiset eivä tule  hyvin toimeen keskenään, pommit räjähtelevät ja raketit  lentelevät vähän väliä.

 USA:ta pidetään   usein monikulttuurisuuden ihannemaana, mutta vaikka maassa onkin puolimusta presidentti  niin mustat ovat siellä lähinnä  köyhiä  ja työttömyys on paljon suurempaa kuin valkoisilla.  Mustia on vankiloissakin melkoinen yliedustus.

 Lähes kaikkialla maailmassa sorretaan ja syrjitään kristittyjä vähemmistöjä mm Sudanin hajoamien on  paljolti seurausta juuri tästä.  Uskonnon takia aikoinaan erotettiin jo niiden itsenäistyessä toisistaan  mm  hindujen  Intia ja  islamilainen Pakistan.

 Venäjän suomensukuisia kansoja  Venäjä kohtelee huonosti. Mm oman kielistä opetusta saa vain vähemmistö tarkoituksena venäläistää nämä alueet. Ja kyseessä ei todellakaan ole maahanmuuttajat, niitä ovat venäläiset, jotka ovat vähitellen tunkeutuneet suomensukuisten kansojen alueelle isomman oikeudella.

 Mustalaisia syrjitään kaikkialla  ja he syrjivät omaa vähemmistöään joka haluavat elää kuten valkolaiset.

 Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin...

 Sveitsi on  kuitenkin säilynyt  rauhallisena  vaikka  siellä asuu  saksalaisia,  ranskalaisia, italialaisia ja retoromaaneja. Syy  tähän lienee , että kullakin on omat kanttooninsa, jotka ovat oikeuksiltaan lähes itsenäisiä valtioita ominen perustuslakeineen. Yhteistöä on mm armeija ja ulkopolitiika.

 Vähemmistöt ovat historiallinen  realitteetti joissain  maissa, mutta siitä  usein syntyvien  suurienkin ongelmien takia vähemmistöjä ei tietoisesti kannata hannkkia lisää. 

 Nykyinen monikulttuurisuuden suosiminen  on  tyhmää vaarallista polittiikkaa  mikä on Euroopassa saanut aikaan mm ääri-islamilaisen  terorismin nousun.  Tässä on tietysti kyseessä myös syrjäytymisestä kun maahanmuuttajien työttömyys on paljon maan keskiarvoa suurempaa. – Ihminen ei  elä  myöskään vain leivästä häntarvitse myös työtä, jotta voisi tuntea itsensä tärkeäksi yhteiskunnan jäseneksi.  Työttömyys  onkin hyvää äärioppien kasvualustaa.

 Mutta  tässä on  kielitaidottomuuden tai huonon kielitaidoin ohella kyse myös tietoisen syrjinnän tuloksesta  ja siitä että tulokkaiden on vaikeaa ymmärtää uuden kotimaansa kulttuuria tai ei  edes haluta  oppia sitä  ymmärtämään.

 Syrjintä johtuu  myös siitä että kaikki yhteiskunnat kaikialla maailmassa  käytännössä  pyrkivät suojelemaan omaa kulttuuriaan ja tapojaan  olkoon lait sitten mitä tahansa. Halutaan niiden säilyvän  mikä on  aivan luonnollista.

 Esimerkikisi Ruotsissa vaikka  se lakiensa perusteella pyrkii eroon kaikesta syrjinnästä on suuria syrjäytyneiden maahanmuuttajien ghettoja, joissa myös ääri-islam sikiää. Tämä johtuu työttömyydestä. Maahanmuuttajien työttömyys onkin paljon suurempaa kuin kantaruotsalaisten.   

 Mutta miksi tuoda maahan lisää väkeä ulkomailta kun kaikille ei voida antaa työtä, siinäpä kysymys!  Tähän ja sen aiheuttamiin suuriin  sosiaalimenoihin  ja rikollisuuteen sortuu  pian  koko Eurooppa ellei maahanmuuttoa ymmärretä vähentää pieneen osaan nykyisestä. Onhan EU:n työttömiä jo 11%  työvoimasta.

Ei kommentteja: